Srdečně Vás zveme na otevření interní expozice historických automobilů a motocyklů, kterou jsme pro Vás v KOVOZOO přichystali ve spolupráci se SLOVÁCKÝM VETERAN CAR CLUBem. K vidění bude na 50 exponátů vysoké historické hodnoty. Nejstarším z nich je Ford T Roadster z roku 1917, nebo-li legendární „Téčko“, kterým Henry Ford postavil Ameriku na kola. Dále máte možnost vidět např. vozy značky Packard, Cord, Bentley, Aero, čerstvě zrenovovaný autobus Praga RN, ale také vozidla z dob socialistické éry jako Moskvič, Volha a další.
V expozici je navíc umístěna široká řada motocyklů značky Jawa a ČZ Strakonice.
Otevření expozice doprovodí sraz desítek historických aut a motorek, které přijedou ke Kongresovému centru KOVOZOO.

Návštěvníci KOVOZOO budou mít navíc možnost vidět další unikátní vozidla jako parní motocykl Ropel z roku 1896 či repliku elektrokočáru Dora z roku 1906, které bude předvádět jejich majitel, významná osobnost a nadšenec v oblasti historie automobilismu – Ing. Antonín Pavelka.

Program akce:

9:00 – 11:30 sraz historických vozidel a motorek
10:30 slavnostní otevření muzea

Cena vstupného:
Vstupné na tuto akci je stejné jako běžné denní vstupné do KOVOZOO, tj: děti do 3 let zdarma, děti 3-15 let 80,- Kč, dospělí 110,- Kč, studenti/senioři/ZTP 100,- Kč, rodina (2 dospělí + 2 děti do 15 let) 330,- Kč, rodina (2 dospělí + 3 děti do 15 let) 400,- Kč.