TERÁRIUM V KOVOZOO PŘEDSTAVÍ NEJJEDOVATĚJŠÍ TVORY NA ZEMI

Tisková zpráva o otevření TERÁRIA v KOVOZOO dne 28.3.2024

KOVOZOO přichází s atraktivní novinkou. Ve čtvrtek 28.3.2024 otevírá TERÁRIUM v KOVOZOO, kde ale najdete zvířata živá, nikoliv kovová, jak by všichni očekávali. Návštěvníci mohou zažít atmosféru tropické džungle či pouště a stát tváří v tvář více než 100 zvířatům v 55 živočišných druzích, z nichž mnozí se řadí mezi nejjedovatější tvory na Zemi. Nová expozice svým osobitým industriálním vzhledem ve stylu KOVOZOO nemá ve světě obdoby. Co do počtu zvířat a rozmanitosti živočišných druhů je navíc největší na Moravě.

Původně Terárium Modrá

Příběh terária začal v roce 2017, kdy parta nadšenců pod vedením Michala Brázdila spustila svůj pilotní projekt na Modré u Velehradu, v prostorách bývalého Hotelu Velehrad. Expozice se těšila velké oblibě a postupem času bylo nutné řešit vhodnější zázemí jak pro zvířata, tak pro návštěvníky. „Bylo potřeba najít nové, větší a plnohodnotnější prostory. Když se nám naskytla příležitost získat místo v areálu KOVOZOO, neváhali jsme ani minutu. Spolupráce nám otevírá zcela nové možnosti na rozvoj. Jsme opravdu rádi, že můžeme být součástí tak silného a smysluplného projektu.“ říká Michal Brázdil, zakladatel a šéf terária.

Nyní terárium v KOVOZOO

Nová terarijní expozice vyrostla v nevyužité, více než 100 let staré budově u areálu KOVOZOO za pouhých 6 měsíců. Budovu bylo třeba vyklidit a provést základní opravy. V dalším kroku se pak realizovala stavba zděných terárií s moderním systémem cirkulace vzduchu, podlahovým vytápěním a speciální osvětlení imitujícím sluneční záření.  Cílem bylo vytvořit maximálně přívětivé životní prostředí pro zvířata a současně usnadnit práci personálu, který o zvířata po celý den pečuje. „Neboť se jedná ve velké míře o velmi nebezpečná zvířata, instalovali jsme dvojitá bezpečnostní skla a také systém otevírání terárií je navržen tak, aby byl spolehlivý a bezpečný při manipulaci se zvířaty. Na zdech i uvnitř terárií je použita speciální štuková stěrka imitující rezavý plech. Interiér je doplněn o dekorativní kovové prvky ála KOVOZOO“ popisuje nové prostory Michal Brázdil.

„Zbudováním terária v KOVOZOO jsme opět rozšířili paletu zážitků pro naše návštěvníky. Chceme, aby si u nás každý návštěvník našel to své. Koho neosloví neživý svět kovu a dalšího odpadu, může se potěšit živou exotikou. Abychom tyto dva rozdílné světy více propojili pod značku KOVOZOO, jsou prostory terária vyvedeny v industriálním stylu s prvky kovu a dekorem rezavého železa, tedy ve stejném designu, který je typický pro areál KOVOZOO.  V tomto stylu jsou dokonce vybudována i terária. Tedy žádná imitace džungle, ale industriál.“ informuje o novém projektu zakladatel a ředitel KOVOZOO Bronislav Janeček. „Ale terárium není výhledově naše jediná aktivita se živými zvířaty. V souvislosti s rozvojem projektu Slepá ramena Moravy máme v plánu vybudovat motýlí louku, nebo spíš takový motýlí háj. Ale zatím nebudu prozrazovat podrobnosti.“ říká Bronislav Janeček.

V expozici terária jsou k vidění největší i ty nejmenší druhy hadů a ještěrů z celého světa. Návštěvníci se mohou těšit na krajty obrovských rozměrů, obsáhlou sbírku smrtelně jedovatých hadů, dospělého kajmana, několik druhů pouštních a pralesních ještěrů, varanů, nádherně zbarvené šípové žabky, dravé želvy a nesmí chybět zástupci pavouků a štírů. Celkem se představí více než 100 zvířat v 55 živočišných druzích. Pro školy a skupiny jsou připraveny komentované prohlídky s možností individuálního přizpůsobení.

Srdečně Vás zveme k návštěvě TERÁRIA V KOVOZOO. Máme otevřeno denně. Přijďte nahlédnout do světa zvířat, která ve velké části z nás vyvolávají strach a nepříliš příjemné pocity, ale přesto nás fascinují.

Kontakt na PR:

Ing. Martina Juřenová
REC Group s.r.o.
Tel. 730 588 604
jurenova@recgroup.cz