26.11.2022 – 8.1.2023 je v KOVOZOO vystaven náš dřevo-kovový betlém. Srdečně Vás zveme k návštěvě. Přijďte si užít trochu klidu a vánoční pohody.

Ceník vstupného do KOVOZOO najdete ZDE.

Betlém je vánoční klasika v KOVOZOO….ale tak trochu jinak, jak už je u nás zvykem. Zvířata jsou svařená v naší porodnici ze železného šrotu, lidské postavy jsou vyřezány ze dřeva. A to vše je dodekorováno tím, co jsme našli na smetišti. K tomu navíc vánoční výzdoba z recyklovaných materiálů.

Poprvé jsme betlém v KOVOZOO vystavili na Vánoce 2018 po téměř roční přípravě, kterou zabrala výroba 8 lidských postav a jednoho anděla. Postavy jsou vyřezány z kmene topolu. Expozice dřevěných soch je doplněna skulpturami zvířat z expozice KOVOZOO. A že je z čeho vybírat! Máme jich již přes 300. Aby byla vánoční atmosféra dokonalá, prosvětlili jsme celý areál téměř třemi kilometry světelných řetězů. Rozhledna maják Šrotík již tradičně oblékla kabátek z červených vánočních světýlek a ukazuje všem, kteří plavou v moři odpadů tu správnou „eko“ cestu. Kvůli osvětlení je prodloužená i otevírací doba, kdy pokladna funguje denně od 10:00 hodin do 17:00 hodin, ale v areálu je možné zůstat až do 19:00 hod.

Kromě betléma je pro Vás otevřen celý areál KOVOZOO – kovová zoo, maják, loď, letadlo L 610, vyhlídkové lávky, gumové pneubludiště, muzeum veteránů, muzeum kovářského řemesla…..a nespočet exponátů průmyslové, hasičské a zemědělské techniky. Otevírací doba je o hodinu prodloužená, aby si

Srdečně zveme všechny, aby si přišli užít klidu, míru a vánoční pohody. KOVOZOO bude otevřená každý den až na výjimky: 24.12. – 26.12. a 31.12.2022 – 1.1.2023.

Kontakt na PR:

Ing. Martina Juřenová
REC Group s.r.o.
Tel. 730 588 604
jurenova@recgroup.cz