Od 30. listopadu až do 5. ledna 2020 si návštěvníci KOVOZOO mohou opět prohlédnout originální dřevo-kovový betlém umístěný tentokrát na pódiu v zahradě. Lidské postavy jsou vyrobeny ze dřeva a sochy zvířat svařené z kovového šrotu, a to vše v lehce nadživotní velikosti.

KOVOZOO betlém obývá osm lidských postav, anděl a sochy zvířat pečlivě zpracované do detailu s neuvěřitelnou dávkou  kreativity. Na výrobě betléma se podíleli lidé z našeho týmu – zaměstnanci a šéfové z firem ze skupiny REC Group.

Poprvé byl betlém v KOVOZOO vystaven loni po náročných přípravách, které trvaly téměř celý rok 2018. Sochy vyřezali Patrik Winkler z týmu KOVOZOO a Josef Buček Antique. Každá ze soch váží bezmála 500 kg. Kompozici lidských postav doplňují kovové sochy hospodářských zvířat a také originální kovový velbloud jménem Davaa. Zvířata vyrobili členové týmu porodnice KOVOZOO ze železného šrotu technologií svařováním. Velbloud je pak dílem studentů z kovárny soukromé střední a základní umělecké školy AVE ART Ostrava.

Vánoční KOVOZOO je otevřená každý den od pondělí do neděle od 10:00 až do 17:00 hodin.

Srdečně zveme všechny milovníky Vánoc a také všechny, které zajímá, jak se dá využít odpad a věci, které již nikdo nepotřebuje. Areál KOVOZOO je totiž plný ukázek kreativního využití starých, nepotřebných věcí, které u nás dostávají druhou šanci. V naprosté většině případů  zde plní úplně jinou roli, než pro kterou byly původně vyrobeny. Jsou exponáty, dekoracemi, součástí kompozice o věcech, které byly kdysi užitečné a skončily na smetišti, odkud si pak našly cestu až k nám do KOVOZOO.

Cílem KOVOZOO je ukázat malým i velkým návštěvníkům, že i ze zdánlivě nepotřebného odpadu mohou vznikat věci, které jsou nejen krásné a zajímavé, ale i nadále užitečné. Snažíme se spojit ponaučení se zábavou a zážitky malých i velkých. Založení KOVOZOO je v souladu s dlouhodobou vizí společnosti REC Group„Být majákem ve světě recyklace a ekologické osvěty.“